torstai 1. marraskuuta 2007

Projektin alku

Tontti varausvahvistus Tornion kaupungilta saatiin 30.5.2007 ja vuokrasopimus allekirjoitettiin 12.6.2007. Varausvaiheessa olimme vielä tietämättömiä siitä, että tontille pitikin tehdä puolitoistakerroksinen talo, koska kaupungin alkuperäisissä papereissa oli vielä kirjoitettuna mahdollisuus yksikerroksisen talon rakentamiseen.. no aloimme sitten pääsuunnittelijamme kanssa muuttamaan piirustuksia niin, että taloon tuli myös toinen kerros, tosin päätimme jo tuossa vaiheessa, että me rakennamme valmiiksi vain ensimmäisen kerroksen ja taloon jää sitten optio laajennukseen.

Heti heinäkuussa tontilla kaadettiin puut ja risukot ja 17.7.2007 Herajärven Pekka kävi jyrsimässä risut ja kannot tontilla ja tuloksena oli tasainen maasto, johon oli hyvä alkaa tekemään perustustöitä.

Rakennuslupa saatiin elokuun lopussa, joten myös tontin maatyöt saatiin käyntiin elokuun loppupuolella. Aloituskokous pidettiin 28.8.2007 ja sokkelin valu oli 19.9.2007.

Tänään, 1.11.2007, ollaan siinä vaiheessa, että sekä talosta, että autotallista on runko pystyssä; autotallissa on jo tuulensuojalevyt asennettu ja osa ulkoverhouksesta on myös naputeltu paikalleen. Molempiin rakennuksiin on myös aluskatteet asennettu ja tänään on kattopellit tilattu ja niiden toimitus on viikolla 46.

Ei kommentteja: